Laadpas nodig? Vind hier de beste laadpas in België!

Shell Recharge Laadpas

Geen abonnementskosten

€3,50 per maand

Laadpas, app en sleutelhanger

275.000 + laadpunten in heel Europa

EDI Laadpas

Voor zakelijke en particuliere EV-rijders

App, Kaart, Badge

Toegang tot 450.000+ laadpunten

Geen abonnementskosten

EVBox Laadpas

Gratis laadpas of sleutel

Alle openbare laadpalen

Voor particulier

Lage abonnements kosten

Travelcard Laadpas

Overal laden in België

500.000+ openbare laadpalen in Europa

Ideaal voor KMO en zelfstandigen

€2,95 per maand abonnementskosten

EnergyDrive Laadpas

Toegang tot 6.000+ laadpunten

Geen abonnementskosten

Laadpas en app

Prijs per kWh v.a. €0,37

Luminus Powerpass Laadpas

Particulier en professioneel

Meer dan 8.000 laadpunten in België

Sleutelhanger

Prijs per kWh v.a. €0,31

TotalEnergies Laadpas

Meer dan 13.000 laadpalen

Uitgebreid netwerk

Geen abonnementskosten

App en laadpas

Dats24

Particulier en professioneel

23.000 laadpunten in België

Abonnementskosten €1,99 per maand

Snelladen ook mogelijk

Q8 electric Laadpas

300.000+ openbare laadpalen in Europa

Geen abonnementskosten

Vanaf €0,52 per kWh

App en laadpas

NewMotion Laadpas

Toegang tot 65.000 oplaadpunten

Laadpas of druppel/sleutel

Laadpas is gratis

€2 per maand + laadkosten

Laadpas aanschaffen? Hier moet je op letten!

Als je een elektrische auto rijdt of binnenkort gaat rijden, heb je waarschijnlijk ook een laadpas nodig. Een laadpas komt in een vorm van een kaart, druppel of sleutel en zorgt ervoor dat jij je elektrische auto kunt opladen. Voor bijna alle publieke en openbare laadpalen in Nederland en in het buitenland heb je wel een laadpas nodig. Met een laadpas ontgrendel je als het ware de laadpaal die je wilt gebruiken en start en stop je je laadsessie mee. Tevens betaal je ook met je laadpas. Achteraf krijg je van de laaddienstverlener maandelijks één factuur en dan kun je die betalen. Je hebt dus geen losse transacties en bonnetjes meer.

Maar is elke laadpas dan hetzelfde? Het antwoord is nee. Het aanbod van laadpassen is enorm en het neemt alleen maar toe. De verschillen tussen de aanbieders zijn vaak klein, maar toch is het goed om alles met elkaar te vergelijken en op basis daarvan je keuze te maken. De tarieven zijn namelijk niet overal gelijk en de voorwaarden evenmin. Bovendien kan het soms ook zo zijn dat je een gratis laadpas ontvangt bij de aanschaf van je laadpaal. Vaak is het echter zo dat je er los eentje moet aanschaffen. Over het algemeen zijn er twee verschillende opties wat betreft de aanschaf van een laadpas. Je kunt een laadpas mét abonnement aanschaffen of zonder abonnement.

Bijna alle aanbieders bieden de mogelijkheid een laadpas zonder abonnement aan te schaffen. Dit is ideaal voor mensen die niet heel vaak in de maand aan een publieke laadpaal hangen. Vaak is de laadpas dan ook gratis en betaal je geen maandelijkse vaste kosten maar je betaalt wel een starttarief per laadsessie. Naast het starttarief betaal je ook uiteraard de werkelijke kosten per kWh voor het laden. Het starttarief en prijs per kWh verschilt echter wel per laadpas- en laadpaal aanbieder. Op de website van de gewenste laadpas aanbieder kun je deze tarieven vaak wel terug vinden.

Ben je van plan veel publiek te laden of laad je al veel bij publieke laadpalen? Dan is een laadpas met een abonnement waarschijnlijk de beste oplossing voor jou. Je betaalt dan namelijk geen starttarief voor elke laadsessie. In plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag. Het is dus verstandig om eens van te voren uit te rekenen hoeveel je zal laden per maand en of het dan niet voordeliger is om een laadpas met abonnement aan te schaffen. Uiteraard betaal je nog steeds wel voor de werkelijke laadkosten per kWh.

Er zijn dus verschillende aanbieder met verschillende tarieven en voorwaarden. Daarom loont het zeker om je te verdiepen in de verschillende aanbieders en na te gaan wat voor jou de voordeligste optie is.

Top 5 laadpassen vergelijken

Laadpas Aanschaf laadpas Kosten publiek laden Bijzonderheden
Shell Recharge Laadpas Gratis €0,35 per laadsessie + laadkosten Toegang tot 275.000+ laadpunten in Europa
EDI Laadpas Eenmalig €16,52 €0,34 per laadsessie + laadkosten Toegang tot 450.000+ laadpunten
EVBox Laadpas Gratis €2 p/m + laadkosten Toegang tot alle openbare laadpunten
Travelcard Laadpas Gratis Tarief derde partij + 0,01 €/kWh extra per geladen kWh Toegang tot 500.000+ laadpunten in Europa
EnergyDrive Laadpas Eenmalig €15,- Tarief derde partij + 6% commerciële marge per laadsessie Toegang tot 6.000+ laadpunten